Kwaliteit en veiligheid

Kwaliteit en veiligheid staan boven aan. De surflessen worden daarom in kleine groepjes gegeven en er staan altijd 1 of 2 enthousiaste ervaren instructeur op 6 surfers. Zo is er goede persoonlijke begeleiding.

Er wordt gebruik gemaakt van veilige surfplanken met zachte randen, hierdoor raak je niet snel bezeerd als de plank tegen je aankomt. Ook hebben we goede veilige wetsuits die beschermen tegen kou en UV licht.

 

Om mee te kunnen doen aan surflessen dient de surfer minimaal in het bezit te zijn van zwemdiploma A.

 

De instructeurs maken vooraf altijd een risicoanalyse om te bepalen of het veilig is. Indien het onveilig is, zal er een vervangende activiteit worden aangeboden of wordt de surfles verplaatst. We streven er naar om het zo vaak als mogelijk door te laten gaan. Maar het moet wel veilig blijven.

Wanneer de golven te hoog zijn om te surfen kan het zijn dat we gaan bodyboarden, wat ook heel gaaf is. Wanneer er geen golven zijn gaan we aan de slag met andere oefeningen die belangrijk zijn bij het surfen zoals: balans, peddelen, opspringen en surfregels. Maar omdat de Noordzee elk moment kan veranderen kan het zomaar zo zijn dat we nog een golf kunnen surfen.

 

Er is altijd een EHBO koffer in de buurt en er zijn korte lijnen met de strandwacht.

Vooraf dient de surfer een WAIVER (verklaring van afstand) in de vullen en te ondertekenen.

Wanneer er gezondheidsproblemen zijn dient de surfer dat vooraf aan te geven aan de instructeur.